herrgårdsmiddag
Oavsett om det blir en fördrink med tilltugg under lindarna, en stående mingelmiddag med sjöutsikt eller en sittande trerättersmiddag för 100 personer sätter vi meny efter säsong. Naturligtvis strävar vi i högsta grad efter att stödja svenskt lantbruk, men vem kan motstå lite Pata Negra före middagen?
Januari-mars
Inget växer, allt är i vila. Vi öppnar dörrarna till jordkällaren för att avnjuta förra årets inläggningar och syrade godbitar. Samtidigt är det bästa tiden att äta ur havets skafferi. Vi minns och ger respekt till förra årets skörd samtidigt som vi värmer oss framför brasan och njuter av havets läckerheter.
Förrätt
Ankrillete med smaker av äpple, granskott och mandel
Varmrätt
Marulk med mandelpotatis, svamp och rökt sidfläsk
Dessert
med smaker av choklad, vanilj och körsbär
APRIL-JUNI
”Sjung om primörernas lyckliga dar”
Knopparna slår ut och det är dags för årets första skörd! Nu är tiden då vi hittar de finaste och mest krispiga primörer till sommarens meny. Vi lägger fokus på det späda gröna i kombination med den första skörden av potatis, rädisor och betor som vi serverar tillsammans med fisk och kött från det svenska lantbruket.
AUGUSTI
Sensommaren är här. I skogarna och sjöarna är det dags att skörda och på tallriken blir det en fest av färger. Kräftor, svamp och blommor står i fokus och omkring det har vi skapet en meny full av överraskningar. Under sommarens sista skälvande månad riktar vi blickarna mot naturen och njuter i fulla drag av de skatter vi hittar där.
SEPTEMBER-NOVEMBER
Skördefest från hage till det vilda. Nu är det den bästa tiden på året i Sverige, när man pratar mat. Äntligen är allting moget och det finns ändlösa möjligheter av njutning av allt naturen har att erbjuda. Vi samlar det bästa på tallriken från våren, sommaren och höstens hårda jobb.
Med gulnande löv och västanvind välkomnar vi höstens varma mustiga smaker, lamm från hagen, ren från fjället och hjort från skogen är bara några favoriter från skog och mark.
DECEMBER
Dofter, smaker och känslor är det som definierar julen hos på Såstaholm. Genom att använda klassiska tekniker i kombination med moderna tankar har vi även i år skapat en fantastisk meny för alla julälskare. Det syltade, det inlagda och det klassiska står i fokus men bli inte förvånad om det dyker upp något du aldrig smakat tidigare.
JULMENY
Amuse Bouche
Löjrom i strut
Förrätt
Laxtartar med vinteräpple och senap
Gubbröra på matjessill från Norröra i Norge
Royal på lagrad Västerbottenost medkavringssmul
Varmrätt
Svenskt reninnanlår med palsternackscrème, picklad kålrabbi, friterad grönkål, lingon & julsky
Gottebord
På Såstaholms gottebord hittar du allt från klassiska bakverk till julgodis från vår egna konditor.
Här finns också svenska gårdsostar, hemkokt päron- och ingefärsmarmelad och mycket mycket mer.
825 kr per person
Serverades 25 november–20 december