På Såstaholm lever vi fullt ut i årstiderna. Sparrisen är perfekt i maj, potatis smakar bäst i juni och äpplen är som sötast i augusti. Därför låter vi säsongens råvaror styra vad som serveras vid ditt bord.
Det knastrar från brasan och julens dofter smiter från herrgårdsköket. Musiken spelar dovt i bakgrunden. Julen på Såstaholm är något alldeles speciellt. Välkommen att boka säsongens trerättersmeny tillsammans med nära och kära.
Att leva fullt ut i årstiderna är något vi älskar här på Såstaholm. Potatis smakar bäst i juni, äpplen är som sötast i augusti och sparrisen är perfekt i maj. Runt bordet sker magin och där erbjuder vi dig en fyrarätters meny – i flera akter – med säsongens råvaror i fokus. Spana in våra olika teman nedan.
GODHETSSTRATEGI
Vår godhetsstrategi är enkel att förstå: vi lagar mat så god att du skrapar tallriken ren. Minimalt med svinn, maximal njutning, perfekt!
Slå dig ner vid baren och avnjut något gott att dricka innan middagen. Vi tipsar gärna om vin, öl eller säsongens drinkar. Kanske vill du börja med husets champagne?
I vår egen vinkällare finns över 220 olika viner och cirka 600 flaskor. Många från Frankrike och Italien, några från egen import. För att lyfta din matupplevelse rekommenderar vi gärna dryck som förhöjer rätt smaker.
Här på Såstaholm har vi fyra olika matsalar vilket gör att flera grupper kan äta samtidigt, men kan även få sitta lite avskilt om så önskas. Sjöutsikt eller generös takhöjd, vad föredrar du till trerätters middagen?